Trap op en af, tegen de wind in fietsen, stevig wandelen:

Problemen met ademhalen? Benauwd? Kortademig? Te weinig lucht?

Jules kan helpen!

Door middel van een doelgerichte en individuele aanpak wordt het rendement van de longen vergroot.

Ademtechnische oefeningen zorgen voor meer flexibiliteit in de ademspieren en de werking van het middenrif wordt verbeterd.

De oefeningen zijn met name gericht op verlichting van astma, copd en hyperventilatie, maar dragen ook bij aan herstel na een corona-infectie.

Goed ademen kun je leren!

Praktisch

De lessen zijn op afspraak en worden gegeven in Jules’ muziekstudio in Nootdorp (bij Den Haag), op locatie (koren en bedrijven) of online.

De studio is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en heeft eigen parkeerruimte.

Een standaard lesuur duurt 25 of 50 minuten.
Een individuele les kost € 22,50 respectievelijk € 45,00.

Voor jongeren onder 21 jaar geldt een speciale aanbieding.

Alle genoemde tarieven zijn inclusief 21 % BTW

Contact

 

Toelichting

Astma en COPD hebben allebei met ontstekingen aan de luchtwegen te maken. COPD is een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. Het verschil tussen astma en COPD zit in de oorzaak van de ontstekingen. Deze is bij astma anders dan bij COPD. Ook de behandeling is verschillend.

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen. Mensen met astma hebben soms moeite met ademhalen: zij worden kortademig, ademen ‘piepend’ of moeten hoesten. Deze klachten ontstaan doordat de luchtwegen extra geprikkeld worden door allerlei stoffen. Iedereen hoest weleens, maar als je astma hebt reageer je overal veel heftiger op.

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een verzamelnaam voor verschillende chronische aandoeningen aan de longen zoals longemfyseem en chronische bronchitis. Bij COPD kunnen je longen niet meer voor 100% werken, doordat ze constant ontstoken zijn (chronische bronchitis) of omdat er longblaasjes verloren gaan (longemfyseem). Je krijgt hierdoor minder zuurstof binnen, wat zorgt voor een benauwd gevoel, zelfs als je je bijna niet inspant. Hierdoor heb je dan ook vaak ademtekort.

Hyperventilatie betekent ‘versnelde ademhaling’. Een normaal volwassen persoon haalt ongeveer tien keer per minuut adem. Wanneer je meer dan twintig keer per minuut ademhaalt, is er sprake van hyperventilatie.  Er bestaan twee vormen van hyperventilatie: de acute en de chronische vorm. De acute vorm is bij veel mensen het meest bekend. Je begint dan heel snel en heel diep adem te halen en je hebt het gevoel dat je stikt. De chronische vorm is onbekender, maar komt veel vaker voor. Bij deze vorm is de ademhaling voor een langere periode versneld.

Kortademigheid is een onaangenaam en vooral angstig gevoel dat de ademhaling tekortschiet. Men spreekt in dat geval ook wel van ‘benauwdheid’. Er is een groot aantal mogelijke oorzaken van kortademigheid. Aanhoudende klachten van kortademigheid zijn een reden de huisarts te bezoeken.

Disclaimer: deze informatie is niet volledig. Wil je meer weten, raadpleeg arts of www.longfonds.nl.